Serving the Open Society Since 1992 Saturday, 18.05.2024, 09:30
Welcome Guest | RSS
Site menu

News topics
Euro-Integration [24]
European and Euro-Atlantic Integration Program
Youth-in-Action [11]
Youth Policy and European Clubs Development Program
Education Abroad [7]
Educational Advising and CEU Recruitment Program
Good Governance [31]
Governance Reform and Local Democracy Program
CBC Cooperation [4]
Cross-Border Cooperation Capacity Building Program

Our poll
What is your primary identity?
Total of answers: 24

Main » 2008 » October » 8 » Expert discussion of Eastern Partnership
Expert discussion of Eastern Partnership
13:19

Secretariat of the Civil Expert Council at the Ukrainian Part of the EU-Ukraine Cooperation Committee invites experts to participate in the discussion of the Swedish-Polish Proposal "Eastern Partnership".  

Texts of the letter and the proposal are available below in Ukrainian. 


За ініціативи УНЦПД (Віталія Мартинюка, члена робочої групи № 8) виникла ідея організувати в рамках роботи Громадської ради експертне обговорення ініціативи "Східне партнерство". Як відомо, зараз Європейська Комісія на виконання рішення Європейської Ради від 1 вересня готує Повідомлення щодо Східного партнерства, яке має бути оприлюднене у грудні. Днями у Києві проходили консультації з цього питання за участю представників з Європейської Комісії. Наразі ідея Східного партнерства мало обговорюється в експертному середовищі України (з різних міркувань), але ми можемо вплинути на наповнення поки що досить загальної ідеї конкретним змістом, який буде цікавий Україні. 
  
Отже, ідея полягає у проведенні експертного обговорення в рамках Громадської ради та за участю експертів, що до неї не входять. Результати обговорення будуть узагальнені і викладені у вигляді пропозицій щодо Східного партнерства, які відображатимуть бачення українського громадянського суспільства/ експертної спільноти. Результати обговорення будуть корисні як представникам Європейської Комісії, які працюють над наповненням ініціативи, так і офіційним представникам з українського боку, які зможуть використати пропозиції для передачі свого бачення у ЄС. Тут варто зазначити, що представники МЗС України висловили однозначну зацікавленість в отриманні громадської експертизи з цього питання. Також стало відомо, що коаліція польських громадських організацій готує свої пропозиції з цього приводу.
  
Оскільки Європейська програма МФВ виконує функцію секретаріату Громадської ради, програма готова підтримати організацію обговорення та вироблення пропозицій. Обговорення відбудеться 14 жовтня (вівторок) з 10.00 до 14.00 у конференц-залі МФВ за адресою вул. Артема 46, 2-й пов. 
 
Додатки: 
 
1) Переклад польсько-шведської ініціативи “Східне партнерство” українською мовою (завантажити)
2) Питання для обговорення (завантажити)

Category: Euro-Integration | Views: 1107 | Added by: cps | Rating: 0.0/0 |
Total comments: 0
Login form

News calendar
«  October 2008  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Search

Site friends
 

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Copyright CPS © 2024Free website builderuCoz