Serving the Open Society Since 1992 Tuesday, 07.05.2024, 04:27
Welcome Guest | RSS
Site menu

News topics
Euro-Integration [24]
European and Euro-Atlantic Integration Program
Youth-in-Action [11]
Youth Policy and European Clubs Development Program
Education Abroad [7]
Educational Advising and CEU Recruitment Program
Good Governance [31]
Governance Reform and Local Democracy Program
CBC Cooperation [4]
Cross-Border Cooperation Capacity Building Program

Our poll
What is your primary identity?
Total of answers: 24

Main » 2008 » October » 7 » Press Release - Quest on International Relations and Diplomacy
Press Release - Quest on International Relations and Diplomacy
21:51
Young Diplomats' Club (Euroclub) of the Donetsk National University, Center for Political Studies and other partners have conducted an intellectual-sporting game "InterQuest" for first year students, majoring in International Relationas at the Faculty of History of the Donetsk National University. 

Full text of the press release is available below in Ukrainian language.

Download at: http://cps.at.ua/8_InterQuest_release_ed_sent.doc


 
Дипломатом стати не просто, але цікаво
 
В Донецькому національному університеті пройшов квест-посвячення у спеціальність "міжнародні відносини". В цікавій формі студенти першого курсу, що обрали цю престижну спеціальність, показали свої знання та дізнались більше про дипломатію та міжнародні відносини, проявити свої лідерські якості, а також засвоїли корисні у навчанні навички. Організаторами виступили студенти-старшокурсники.
 
Спадкоємність традицій є викликом для студентської спільноти, оскільки кожного року вищі навчальні заклади покидають випускники, а молодь, що замість них проходить навчатись, не знайома з усталеними традиціями, має власні уявлення про предмет вивчення та рідко має можливість засвоїти це від старшокурсників. Учасники Клубу молодих дипломатів (євроклубу) Донецького національного університету вирішили допомогти першокурсниками гармонійно влитись в громаду майбутніх міжнародників шляхом проведення посвячення у спеціальність у формі інтерактивної гри – квесту. 
 
Під час квесту, п‘ять команд першокурсників вирушили у свою першу "подорож міжнародними відносинами", отримували підказки, за якими шукали прапори певних країн на території університету. Знайшовши прапор, команди виконували творчі завдання: писали дипломатичною мовою ноти протесту, робили власні карти Європи, інсценували вбивство Юлія Цезаря, розповідали скоромовки іноземними мовами, віталися за традиціями різних народів світу, розгадували зашифровані послання, читали "по губах", співали державний Гімн, брали інтерв‘ю з питання тендерної рівності у перехожих, тощо.
 
Формат квесту (від англ. quest – пошук) дуже сподобався першокурсникам, а старшокурсники, що готували і проводили захід, зізнались, що самі хотіли би бути на місці учасників – відчути адреналін змагання, випробувати свої знання, вдосконалити навички, попрацювати в команді та реалізувати свої лідерські якості. Інтеграція цієї форми роботи до освітнього процесу може забезпечити позитивну мотивацію здобуття знань студентами, формат квесту дає відчуття потреби у самоосвіті, формує стійкий інтерес до предмету, сприяє розвитку творчої особистості.
 
Квест провели: Клуб молодих дипломатів ДонНУ, Об'єднання громадян "Центр політологічних досліджень" та Донецька обласна молодіжна організація "Євроклуб" за підтримки обласного осередку Всеукраїнської громадської організації "Українська асоціація європейських студій" та Управління у справах сім'ї та молоді Донецької ОДА.
 
* * * * *
 
Донецька обласна молодіжна організація "Євроклуб" – ресурсний центр євроклубів Донецької області, бере участь в розбудові Української мережі європейських клубів. Створений вперше в Донецькій області у 1997 році (діяльність відновлена у 2004 році), Євроклуб бере активну участь в реалізації європейського вибору для молоді Донеччини.
 
Клуб молодих дипломатів (євроклуб) Донецького національного університету – неформальний клуб, що був створений у грудні 2007 року з метою об’єднання студентів, аспірантів та викладачів, що цікавляться питаннями міжнародних відносин, налагоджують "громадську дипломатію" та здійснюють діяльність, що сприяє реалізації європейського вибору України.
 
Українська асоціація європейських студій (ВГО "УАЄС") – провідна загальнонаціональна неприбуткова організація, що має на меті об’єднання викладачів євростудій та фахівців у сфері європейської інтеграції. Створена у 2006 році, УАЄС має близька 20 осередків в областях України, входить до Світової асоціації євростудій (ECSA-World).

Category: Youth-in-Action | Views: 1513 | Added by: cps | Rating: 0.0/0 |
Total comments: 0
Login form

News calendar
«  October 2008  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Search

Site friends
 

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Copyright CPS © 2024Free website builderuCoz