Serving the Open Society Since 1992 Monday, 06.05.2024, 16:23
Welcome Guest | RSS
Site menu

News topics
Euro-Integration [24]
European and Euro-Atlantic Integration Program
Youth-in-Action [11]
Youth Policy and European Clubs Development Program
Education Abroad [7]
Educational Advising and CEU Recruitment Program
Good Governance [31]
Governance Reform and Local Democracy Program
CBC Cooperation [4]
Cross-Border Cooperation Capacity Building Program

Our poll
What is your primary identity?
Total of answers: 24

Main » 2008 » October » 5 » Young Diplomats' Club established!
Young Diplomats' Club established!
21:04
In December 2008 the Young Diplomats Club was established at the Donetsk National Univesity, as part of students' initiative, to promote the study of international relations and diplomacy, participate in youth initiatives and develop own projects, in particular, within the Student Civil Council at the Ministry of Foreign Affairs of Ukraine.

Full version of the press release is available in Ukrainian language.




В Україні 22 грудня відзначається День працівників дипломатичної служби (Указ Президента України № 1639/2005, від 21.11.2005 р.), на згадку про день створення в 1917 році Урядом Української Народної Республіки Генерального секретаріату міжнародних справ. Сьогодні вітчизняна дипломатія є одним з ефективних інструментів державної політики, що допомагає Україні гідно відстоювати національні інтереси, пропонувати світовій спільноті важливі глобальні ініціативи, таким чином підвищуючи авторитет нашої держави на міжнародній арені і забезпечуючи міжнародну підтримку для подальшого утвердження України як невід’ємної частини об’єднаної Європи.

Донецький національний університет зустрів 90 річницю української дипломатії, яка співпала з десятою річницею заснування на історичному факультеті ДонНУ спеціальності "Міжнародні відносини" низкою святкових заходів та важливих ініціатив. Спеціальність є найбільш престижною в університеті та в цілому регіоні, керівництву факультету та кафедри міжнародних відносин та зовнішньої політики вдається збільшувати державне замовлення на фахівців, яких готує донецька школа дипломатії, визнана як в Україні, так і за кордоном, про що свідчать робочі зв’язки з Інститутом міжнародних відносин Київського національного університету ім. Т.Г.Шевченка, іншими провідними вітчизняними та закордонними навчальними закладами.

В рамках святкових заходів до Дня дипломатії та ювілею спеціальності, з майбутніми дипломатами зустрілись проректор ДонНУ з міжнародних зв’язків Микола Петрович Іваніцин, декан історичного факультету Петро Васильович Добров, завідувач кафедри міжнародних відносин та зовнішньої політики Олександр Васильович Крапівін. З вітальними словами звернулись батьки-засновники спеціальності, серед яких професор Геннадій Петрович Єрхов, дипломатичні працівники, зокрема, в.о. Представника Міністерства закордонних справ України у Донецьку Валентин Кузічкин, випускники спеціальності, що працюють у дипломатичних установах, органах виконавчої влади.

Після офіційної частини викладачі кафедри спільно зі студентами провели ряд тренінгів, рольових ігор, засідань дискусійних клубів з актуальних питань дипломатії та міжнародних зносин України. Одним з заходів була робоча зустріч ініціативної групи студентів спеціальності "міжнародні відносини" зі створення Клубу молодих дипломатів (Євроклубу) ДонНУ.

Ініціативу зі створення клубу висловили студенти, які наприкінці листопаду представляли Донецький національний університет на першому засіданні новоствореної Студентської ради при Міністерстві закордонних справ України. Студентська рада, яка об'єднала студентів-майбутніх дипломатів з різних регіонів України, була створена на базі Громадської ради при МЗС України, з метою посилення участі громадськості, зокрема, молоді, в формуванні та реалізації зовнішньої політики України. На першій зустрічі Студентської ради, за ініціативою МЗС, студентів Інституту міжнародних відносин Київського національного університету ім. Т.Г.Шевченка та інших вищих навчальних закладів України, були обговорені не тільки загальні завдання Ради, але й перші конкретні проекти, які студенти пропонували Міністерству для спільної реалізації. Більш детальна інформація про Студентську раду доступна на сайті МЗС.

Учасник засідання Студентської ради, студент другого курсу спеціальності "МВ" Станіслав Бєлєй, доповів про результати засідання у МЗС, а також про завдання, які ставить перед новостворюваним Клубом молодих дипломатів (Євроклубом) ініціативна група студентів-міжнародників Донецького національного університету. Зокрема, це підготовка пропозицій до Студентської ради при МЗС, а також реалізація спільних з Міністерством закордонних справ України та іншими партнерами проектів та програм молодіжного міжнародного співробітництва, підвищення іміджу дипломата тощо.

До ініціативної групи студентів, більшість якої склали студенти четвертого курсу спеціальності "міжнародні відносини", звернувся куратор курсу Сергій Штукарін, який зазначив, що створення клубу сприятиме підвищення мотивації міжнародників до громадської діяльності, самореалізації студентів, сприятиме реалізації завдань виховної та просвітницької роботи, а також професійної орієнтації студентів. Учасники засідання одноголосно висловились на підтримку ініціативи створення Клубу молодих дипломатів (Євроклубу) Донецького національного університету та обрали своїх представників до ініціативної групи, що в здійснюватиме подальші заходи зі створення клубу.
Category: Youth-in-Action | Views: 1554 | Added by: cps | Rating: 0.0/0 |
Total comments: 0
Login form

News calendar
«  October 2008  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Search

Site friends
 

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Copyright CPS © 2024Free website builderuCoz